Zakwalifikowani do PREELIMINACJI Bocuse d'Or Poland
Bocuse d’Or Poland nabiera coraz wyraźniejszych kształtów i od momentu pojawienia się informacji o powrocie konkursu do Polski wywołuje duże emocje.
Komitet Wykonawczy by zachować pełną transparentność podjął decyzję o przeprowadzeniu PREELIMINACJI w celu wyłonienia maksymalnie 8 kandydatów, którzy wystartują w finale eliminacji krajowych Bocuse d’Or Poland w lutym 2018 roku.

Do PREELIMINACJI konkursu Bocuse d’Or Poland mogli zgłaszać się wszyscy zainteresowani profesjonalni kucharze spełniający podstawowe wymagania (wiek, obywatelstwo polskie).
Organizatorzy otrzymali wiele zgłoszeń od młodych szefów kuchni z całej Polski. Formularz aplikacyjny poza CV kandydata, zawierał szczegółowy przepis potrawy opatrzony zdjęciem. Popisowe danie musiało zawierać co najmniej 2 różne elementy z rozbioru jagnięciny oraz 50% warzyw, roślin lub ziół. Nadesłane propozycje były bardzo ciekawe, co pokazuje, iż do konkursu zgłosili się prawdziwi wirtuozi kulinarni.
Po weryfikacji wniosków pod względem formalnym oraz receptur, Komitet Wykonawczy pod przewodnictwem Head Chef’a Jarka Walczyka wytypował 9 szefów kuchni do PREELIMINACJI konkursu Bocuse d’Or Poland, a są to:
- Mateusz Guzik – Enoteka Pergamin, Kraków
- Dawid Szkudlarek – Folwark Folińscy, Wysoka
- Dawid Zagrzywiec - Courtyard by Mariott Warsaw Airport
- Jacek Majcherek – Bistro Słowackiego, Gdańsk
- Jakub Kasprzak – Restauracja Lumiere, Baranowo
- Maciej Majewski – Sofitel, Warszawa
- Marcin Molik – Restauracja Drukarnia, Warszawa
- Patryk Kwieciński – Capri Ristorante & Bar, Warszawa
- Paweł Kubera – Hotel DeSilva, Poznań
Wszystkim serdecznie gratulujemy i życzymy powodzenia w kolejnych etapach konkursu!
PREELIMINACJE odbędą się 11 grudnia 2017 roku w Akademii Kulinarnej Nestle Professional w Warszawie.
Klub Szefów Kuchni Partnerem Merytorycznym Bocuse d'Or Poland 2018
Wkrótce
Zobacz co niebawem będzie odbywać się w Klubie
-
Webinar – “Prawo Pracy 2021”
Managerowie, restauratorzy i ludzie gastro! 9.12.2020 o godzinie 10:00 @Smazymy oraz @Akade ...2020-12-08 -
Konkurs: "V Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej"
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej w tym roku zagości w urokliwym i gościnnym Rz ...2019-03-25 -
NOWY KONKURS! “Smart Cuisine - dania dietetyczne”
Fundacja Klubu Szefów Kuchni organizuje I edycję konkursu “Smart Cuisine - da ...2019-02-07 -
IV Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej zagości po raz drugi w pięknym i gościnnym S ...2018-07-21 -
VII edycja Ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szef&oacu ...2018-06-16 -
Mazury HoReCa 2018
W dniach 17-18 kwietnia 2018 w Centrum Targowo-Konferencyjnym Expo Mazury w Ostr&oa ...2018-04-17