Szfowie KSK na targach Horeca w Krakowie
W dniach 15-17 listopada 2017 odbyła się 25 edycja targów HORECA w Krakowie - Zmysłowe inspiracje.
Drugi dzień targów bez wątpienia należał do naszych klubowiczów.

O godz. 11:00 Janusz Pyra znakomity szef kuchni z Zamku Dubiecko poprowadził bardzo ciekawe warsztaty z dziczyzny.
Następnie o 12:30 Jacek Krawczyk szef agencji Smarten PR poprowadził prelekcję oraz panel dyskusyjny na temat „Rola szefa kuchni w promocji marki”. Publiczność miała niebywałą okazję spotkać i posłuchać znakomitych szefów kuchni jak Adam Chrząstowski, Łukasz Konik, Tomasz Milewski oraz Tomasz Purol, którzy są ambasadorami znanych brandów.
Interesująca dyskusja dotyczyła promocji marki poprzez osobowość szefa kuchni. Temat bardzo interesujący i aktualny. Coraz częściej firmy wybierają znanego szefa kuchni na ambasadora swojej marki czy konkretnego produktu.
Po południu o 15:30 szefowie Wojciech Harapkiewicz i Waldemar Hołówka pokazali dziczyznę w nowej odsłonie a ich pokaz nosił tytuł "Renesans Dziczyzny".
Klub Szefów Kuchni objął Patronatem Merytorycznym tegoroczne targi Horeca/Gastrofood.
***
Połączenie tradycji i nowoczesności, aktualne trendy, rozbudowany program towarzyszący – to wszystko sprawia, że Targi HORECA/ GASTROFOOD/ ENOEXPO w Krakowie są jednym z najważniejszych wydarzeń branży w Polsce. W każdej edycji bierze udział blisko 370 Wystawców. Niezwykle atrakcyjna formuła i bogaty program co roku przyciągają ponad 13 500 gości z sektora hotelarskiego, gastronomicznego i winiarskiego z Polski oraz zagranicy.
Największy wybór win dla sektora HoReCa
Niewątpliwym atutem targów w Krakowie i najważniejszym miejscem spotkań branży winiarskiej w Polsce są Międzynarodowe Targi Wina ENOEXPO, które doskonale dopełniają ofertę dla branży HoReCa. Podczas ENOEXPO restauratorzy mogą nie tylko spróbować win niedostępnych na polskim rynku, ale przede wszystkim nawiązać szerszą współpracę z producentami i dystrybutorami wina z różnych krajów zainteresowanymi polskim rynkiem. Targom towarzyszą specjalne szkolenia, podczas których uczestnicy dowiedzą się wszystkiego na temat doboru, tworzenia karty i podawania win w restauracjach.
Wkrótce
Zobacz co niebawem będzie odbywać się w Klubie
-
Webinar – “Prawo Pracy 2021”
Managerowie, restauratorzy i ludzie gastro! 9.12.2020 o godzinie 10:00 @Smazymy oraz @Akade ...2020-12-08 -
Konkurs: "V Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej"
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej w tym roku zagości w urokliwym i gościnnym Rz ...2019-03-25 -
NOWY KONKURS! “Smart Cuisine - dania dietetyczne”
Fundacja Klubu Szefów Kuchni organizuje I edycję konkursu “Smart Cuisine - da ...2019-02-07 -
IV Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej zagości po raz drugi w pięknym i gościnnym S ...2018-07-21 -
VII edycja Ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szef&oacu ...2018-06-16 -
Mazury HoReCa 2018
W dniach 17-18 kwietnia 2018 w Centrum Targowo-Konferencyjnym Expo Mazury w Ostr&oa ...2018-04-17