Poznańscy Kucharze Razem

Poznańscy Kucharze Razem

2017-04-22

22 kwietnia odbyło się wyjątkowe wydarzenie kulinarne – kolacja Poznańscy Kucharze Razem/Jeziora, lasy, łąki... Partnerem wydarzenia był Klub Szefów Kuchni.
To już szóste spotkanie w ramach cieszącego się rosnącą popularnością cyklu. Tym razem restauracja Lumiere była gospodarzem tej niecodziennej uczty.
Kolację dla 200 osób składającą się z siedmiu dań przygotowało 17 szefów kuchni. W menu degustacyjnym, które było wypadkową upodobań, smaków i wirtuozerii siedemnastu indywidualności kulinarnych znalazły się: sandacz, królik, jesiotr, dzik, bażant, polędwica wołowa i czekolada.

Gotowali:
- Michał Kuter / A Nóż Widelec,
- Artur Skotarczyk / Restauracja Muga
- Ernest Jagodziński / Restauracja Cucina (Klub Szefów Kuchni)
- Jakub Kasprzak / Restauracja Lumiere,
- Mariusz Pieterwas/ Restauracja Krew i woda (Klub Szefów Kuchni)
- Patryk Dziamski/ Dziamski Concept Rest (Klub Szefów Kuchni)
- Tomasz Purol / Blow Up Hall 5050 (Klub Szefów Kuchni)
- Mateusz Mikuła / Restauracja & Hotel Zagroda Bamberska,
- Witek Iwański / restauracja Aruana,
- Dawid Łagowski / Pałac Mierzecin,
- Roman Kosmalski / Hotel Ilon,
- Grzegorz Olejarka / Restauracja Grain Store,
- Jakub Ignyś / Puro Hotel Poznań
- Sergiusz Hieronimczak / Unilever Food Solution,
- Piotr Purol
- Dominika Słaboń / Restauracja Grain Store,
- Tomasz Deker (Klub Szefów Kuchni)

Wkrótce
 

Zobacz co niebawem będzie odbywać się w Klubie

wszystkie wydarzenia