Nasi klubowicze nagrodzeni na gali Gault&Millau
27 listopada 2017 roku we wrocławskim Narodowym Forum Muzyki odbyła się uroczysta gala Gault& Millau, na której miała miejsce premiera Żółtego Przewodnika G&M Polska 2018.

Tego wieczoru wręczono nagrody najlepszym szefom kuchni, którzy swoją pracą, osiągnięciami i doświadczeniem promują polską gastronomię w kraju i zagranicą.
Nagrody w pięciu kategoriach otrzymali:
- Szef Roku - Witold Iwański, restauracja Aruana (Serock)
- Szef Jutra - Paweł Stawicki, restauracja Mercato (Gdańsk)
- Kobieta Szef - Iwona Niemczewska, restauracja Z Drugiej Strony Lustra (Szczecin)
- Młody Talent - Michał Gniadek, restauracja Plato (Warszawa)
- Szef Kuchni Tradycyjnej - Wojciech Harapkiewicz, restauracja Babinicz (Szczawno-Zdrój)
Serdeczne gratulacje dla wszystkich nagrodzonych, szczególnie naszych klubowiczów Iwony Niemczewskiej i Wojtka Harapkiewicza!
Ponadto na gali szefowie kuchni odbyli podróż kulinarną przez sześć epok, od średniowiecza po współczesność. Przygotowane dla gości inspirowane daną epoką dania, serwowane były muzyce i w ciekawych aranżacjach:
- średniowiecze - dania przygotowywał Bogdan Gałązka, szef kuchni restauracji Gothic Cafe w Malborku;
- barok - tu królował Maciej Nowicki, szef kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III
w Wilanowie;
- klasycyzm - desery przygotował Marcin Popielarz, szef kuchni restauracji Biały Królik w Gdyni;
- romantyzm - za kulinarną oprawę był odpowiedzialny Marcin Filipkiewicz, szef kuchni w hotelu Copernicus w Krakowie;
- dwudziestolecie międzywojenne - dania przygotowała Justyna Słupska-Kartaczowska, szefowa kuchni restauracji Jatka we Wrocławiu;
- współczesność - tam niezwykłe dania wyszły spod ręki Szefa Roku - Witolda Iwańskiego z restauracji Aruana.
Wkrótce
Zobacz co niebawem będzie odbywać się w Klubie
-
Webinar – “Prawo Pracy 2021”
Managerowie, restauratorzy i ludzie gastro! 9.12.2020 o godzinie 10:00 @Smazymy oraz @Akade ...2020-12-08 -
Konkurs: "V Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej"
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej w tym roku zagości w urokliwym i gościnnym Rz ...2019-03-25 -
NOWY KONKURS! “Smart Cuisine - dania dietetyczne”
Fundacja Klubu Szefów Kuchni organizuje I edycję konkursu “Smart Cuisine - da ...2019-02-07 -
IV Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej zagości po raz drugi w pięknym i gościnnym S ...2018-07-21 -
VII edycja Ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szef&oacu ...2018-06-16 -
Mazury HoReCa 2018
W dniach 17-18 kwietnia 2018 w Centrum Targowo-Konferencyjnym Expo Mazury w Ostr&oa ...2018-04-17