Nasi klubowicze najlepsi wśród najlepszych!

Nasi klubowicze nagrodzeni na gali Gault&Millau

2017-11-27

27 listopada 2017 roku we wrocławskim Narodowym Forum Muzyki odbyła się uroczysta gala Gault& Millau, na której miała miejsce premiera Żółtego Przewodnika G&M Polska 2018.

Tego wieczoru wręczono nagrody najlepszym szefom kuchni, którzy swoją pracą, osiągnięciami i doświadczeniem promują polską gastronomię w kraju i zagranicą.

Nagrody w pięciu kategoriach otrzymali: 

- Szef Roku - Witold Iwański, restauracja Aruana (Serock) 
- Szef Jutra - Paweł Stawicki, restauracja Mercato (Gdańsk) 
- Kobieta Szef - Iwona Niemczewska, restauracja Z Drugiej Strony Lustra (Szczecin) 
- Młody Talent - Michał Gniadek, restauracja Plato (Warszawa) 
- Szef Kuchni Tradycyjnej - Wojciech Harapkiewicz, restauracja Babinicz (Szczawno-Zdrój)

Serdeczne gratulacje dla wszystkich nagrodzonych, szczególnie naszych klubowiczów Iwony Niemczewskiej i Wojtka Harapkiewicza!

Ponadto na gali szefowie kuchni odbyli podróż kulinarną przez sześć epok, od średniowiecza po współczesność. Przygotowane dla gości inspirowane daną epoką dania, serwowane były muzyce i w ciekawych aranżacjach:
- średniowiecze - dania przygotowywał Bogdan Gałązka, szef kuchni restauracji Gothic Cafe w Malborku; 
- barok - tu królował Maciej Nowicki, szef kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III 
w Wilanowie; 
- klasycyzm - desery przygotował Marcin Popielarz, szef kuchni restauracji Biały Królik w Gdyni;  
- romantyzm - za kulinarną oprawę był odpowiedzialny Marcin Filipkiewicz, szef kuchni w hotelu Copernicus w Krakowie; 
- dwudziestolecie międzywojenne - dania przygotowała Justyna Słupska-Kartaczowska, szefowa kuchni restauracji Jatka we Wrocławiu; 
- współczesność - tam niezwykłe dania wyszły spod ręki Szefa Roku - Witolda Iwańskiego z restauracji Aruana. 
 

Wkrótce
 

Zobacz co niebawem będzie odbywać się w Klubie

wszystkie wydarzenia