Znamy zwycięzców Kulinarnych Mistrzostw Polski by Wiesław Bober

Kulinarne Mistrzostwa Polski by Wiesław Bober za nami!

2017-08-19

19 sierpnia w Fabryka Wełny Hotel & SPA w Pabianicach odbyły się Kulinarne Mistrzostwa Polski by Wiesław Bober.

Celem konkursu jest promocja młodych kucharzy, którzy mogą wykazać się umiejętnościami przygotowania ciekawych dań.
Konkurs ma na celu przywrócenie tradycji jedzenia przepysznej gęsi w naszych domach.

Do Kulinarnych Mistrzostw Polski by Wiesław Bober przystąpiło 12 dwuosobowych zespołów. Każda ekipa musiała przygotować jedno danie główne z gęsiny w dziewięciu porcjach. Wyniki pracy oceniało grono profesjonalnych ekspertów z gastronomii pod przewodnictwem Jerzego Pasikowskiego.

Skład jury degustacyjnego:

  1. Jerzy Pasikowski    
  2. Giancarlo Russo      
  3. C-Michel Labarre    
  4. Robert Sowa            
  5. Jean Bos                  
  6. Kurt Scheller           
  7. Theofilos Vafidis     

Skład jury technicznego:

  1. Tomasz Purol - zwycięzca programu TOP Chef Polska - V edycja, szef kuchni, członek Klubu Szefów Kuchni
  2. Patryk Dziamski - uczestnik programu TOP Chef Polska, szef kuchni, członek KSK
  3. Tomasz Szymański   - Konsultant ds. Gastronomii Iglotex

Zwycięzcy konkursu:

I miejsce: Bartłomiej Kornacki, Przemysław Gościniak - Hotel Centrum Sosnowiec Restauracja Warszawska

II miejsce: Łukasz Grabowski, Mariusz Roch – The Piano, Bytom

III miejsce: Kamil Skrok, Jakub Włodarczyk - Restauracja Filharmonia Smaku – Łódź

Patronat merytoryczny nad konkursem objęli: Klub Szefów Kuchni, Stowarzyszenie EURO Toques oraz Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”.

Wkrótce
 

Zobacz co niebawem będzie odbywać się w Klubie

wszystkie wydarzenia