Kulinarne Mistrzostwa Polski by Wiesław Bober za nami!

19 sierpnia w Fabryka Wełny Hotel & SPA w Pabianicach odbyły się Kulinarne Mistrzostwa Polski by Wiesław Bober.
Celem konkursu jest promocja młodych kucharzy, którzy mogą wykazać się umiejętnościami przygotowania ciekawych dań.
Konkurs ma na celu przywrócenie tradycji jedzenia przepysznej gęsi w naszych domach.

Do Kulinarnych Mistrzostw Polski by Wiesław Bober przystąpiło 12 dwuosobowych zespołów. Każda ekipa musiała przygotować jedno danie główne z gęsiny w dziewięciu porcjach. Wyniki pracy oceniało grono profesjonalnych ekspertów z gastronomii pod przewodnictwem Jerzego Pasikowskiego.
Skład jury degustacyjnego:
- Jerzy Pasikowski
- Giancarlo Russo
- C-Michel Labarre
- Robert Sowa
- Jean Bos
- Kurt Scheller
- Theofilos Vafidis
Skład jury technicznego:
- Tomasz Purol - zwycięzca programu TOP Chef Polska - V edycja, szef kuchni, członek Klubu Szefów Kuchni
- Patryk Dziamski - uczestnik programu TOP Chef Polska, szef kuchni, członek KSK
- Tomasz Szymański - Konsultant ds. Gastronomii Iglotex
Zwycięzcy konkursu:
I miejsce: Bartłomiej Kornacki, Przemysław Gościniak - Hotel Centrum Sosnowiec Restauracja Warszawska
II miejsce: Łukasz Grabowski, Mariusz Roch – The Piano, Bytom
III miejsce: Kamil Skrok, Jakub Włodarczyk - Restauracja Filharmonia Smaku – Łódź
Patronat merytoryczny nad konkursem objęli: Klub Szefów Kuchni, Stowarzyszenie EURO Toques oraz Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”.
Wkrótce
Zobacz co niebawem będzie odbywać się w Klubie
-
Webinar – “Prawo Pracy 2021”
Managerowie, restauratorzy i ludzie gastro! 9.12.2020 o godzinie 10:00 @Smazymy oraz @Akade ...2020-12-08 -
Konkurs: "V Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej"
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej w tym roku zagości w urokliwym i gościnnym Rz ...2019-03-25 -
NOWY KONKURS! “Smart Cuisine - dania dietetyczne”
Fundacja Klubu Szefów Kuchni organizuje I edycję konkursu “Smart Cuisine - da ...2019-02-07 -
IV Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej zagości po raz drugi w pięknym i gościnnym S ...2018-07-21 -
VII edycja Ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szef&oacu ...2018-06-16 -
Mazury HoReCa 2018
W dniach 17-18 kwietnia 2018 w Centrum Targowo-Konferencyjnym Expo Mazury w Ostr&oa ...2018-04-17