Kolacja wigilijna Klubu Szefów Kuchni 2017

„Cicha noc, święta noc, pokój niesie ludziom wszem…”. Święta Bożego Narodzenia to czas specjalny, zarezerwowany dla rodziny, najbliższych, przyjaciół. To czas dialogu i milczenia, bycia ze sobą i wspólnej celebracji świąt.
9 grudnia 2017 roku odbyło się spotkanie wigilijne Klubu Szefów Kuchni w Fabryka Wełny Hotel & Spa. Wieczór rozpoczął się od życzeń, które w imieniu Klubu Szefów Kuchni złożył wszystkim przybyłym Jarek Walczyk wspierany przez Waldka Hołówkę oraz Łukasza Konika. Następnie szefowie podsumowali rok działalności Klubu oraz przedstawili plany na nadchodzący rok. Kolejnym bardzo ważnym punktem wieczoru były podziękowania dla Partnerów, Sponsorów (Gastro Magic Service, Kruszwica, Oerlemans, Tedmar, Ambasador 92) oraz mediów (Newsgastro, Papaja i Poradnik Restauratora), którzy w ostatnim roku bardzo wspierali działania KSK.

Specjalną nagrodę Złotego Partnera wręczono Gastro Magic Service za całokształt dotychczasowej współpracy, która ma miejsce od samego początku działalności Klubu Szefów Kuchni.
Spotkanie wigilijne było też okazją do wręczania certyfikatów wstąpienia do grona Klubu Szefów Kuchni nowo przyjętym szefom jak Grzegorz Fic, Andrzej Jakomulski, Tomasz Milewski, Tomasz Krake i Paweł Pyra.
Po części oficjalnej wszystkim udzieliła się świąteczna atmosfera, popłynęło morze wzajemnych życzeń, uśmiechów, serdeczności po czym zebrani goście mogli rozkoszować się smakami i aromatami wyjątkowej kolacji przygotowanej przez gospodarza spotkania szefa Wiesława Bobera.
Tego typu spotkania są wielką wartością, tym razem okazją były zbliżające się święta. W natłoku spraw, codziennych sytuacji i wysokiej aktywności zawodowej większości osób, trudno nam znaleźć chwilę na bezpośrednie kontakty interpersonalne. 9 grudnia udało się spotkać kilkudziesięciu osobom z branży. Poza kurtuazjami i życzeniami, był to czas na rozmowę o najnowszych trendach w gastronomii, wymianę doświadczeń i planach na najbliższy rok.
Spotkanie wigilijne trwało do późnych godzin wieczornych, co jest najlepszym dowodem na to, że potrzebne są takie chwile. Oby w Nowym Roku było jak najwięcej takich momentów.
Wkrótce
Zobacz co niebawem będzie odbywać się w Klubie
-
Webinar – “Prawo Pracy 2021”
Managerowie, restauratorzy i ludzie gastro! 9.12.2020 o godzinie 10:00 @Smazymy oraz @Akade ...2020-12-08 -
Konkurs: "V Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej"
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej w tym roku zagości w urokliwym i gościnnym Rz ...2019-03-25 -
NOWY KONKURS! “Smart Cuisine - dania dietetyczne”
Fundacja Klubu Szefów Kuchni organizuje I edycję konkursu “Smart Cuisine - da ...2019-02-07 -
IV Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej zagości po raz drugi w pięknym i gościnnym S ...2018-07-21 -
VII edycja Ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szef&oacu ...2018-06-16 -
Mazury HoReCa 2018
W dniach 17-18 kwietnia 2018 w Centrum Targowo-Konferencyjnym Expo Mazury w Ostr&oa ...2018-04-17