Hermesy 2017

11 maja w poznańskiej Auli Artis odbyło się XIX Wiosenne Ogólnopolskie Spotkanie Czołowych Postaci Świata FMCG i HoReCa. Punktem kulminacyjnym było wręczenie Hermesów Poradnika Restauratora 2017.

Członek Klubu Szefów Kuchni Wiesław Bober znalazł się wśród nagrodzonych i odebrał statuetkę Hermesa w kategorii – RESTAURACJA HOTELOWA – Restauracja by Wzorcownia by Wiesław Bober w ****Hotelu Fabryka Wełny w Pabianicach.
Wzorcownia to nowoczesna, autorska restauracja zgodna z najnowszymi, kulinarnymi trendami. Jej krótkie menu w dużej mierze oparte jest na świeżych, sezonowych produktach regionalnych zestawionych w ciekawy i nieszablonowy sposób tak charakterystyczny dla Szefa Kuchni Wiesława Bobera.
Laureaci Hermesów „Poradnika Restauratora” 2017:
- Nagroda Specjalna Platynowy Hermes Poradnika Restauratora 2017 – Jean Bos za całokształt twórczości kulinarnej
- Nagroda Specjalna Platynowy Hermes Poradnika Restauratora 2017 – Centrum Techniki Kulinarnej DoraM Grupy Dora Metal za wszechstronność, nowoczesność i profesjonalizm
- Kategoria – OSOBOWOŚĆ GASTRONOMII – Ewa Malika Szyc-Juchnowicz
- Kategoria – SIEĆ HoReCa – Costa Coffee Poland
- Kategoria – SIEĆ KAWIARNI/LODZIARNI/CUKIERNI – Cukiernia Pawlova z Lubonia
- Kategoria – RESTAURACJA HOTELOWA – Restauracja by Wzorcownia by Wiesław Bober w ****Hotelu Fabryka Wełny w Pabianicach.
- Kategoria – RESTAURACJA Z TRADYCJĄ – Tatarska Jurta w Kruszynianach
- Kategoria – RESTAURACJA Z RENOMĄ – Memo Restaurant & Wine w Bydgoszczy
- Kategoria – SIEĆ DYSTRYBUCYJNA – Makro Cash&Carry.
W tym roku duża część spotkania była poświęcona sektorowi HoReCa, a swoją obecnością Galę uświetnili też wyjątkowi goście specjalni. W panelu dyskusyjnym zatytułowanym „Nowe trendy w gastronomii a innowacyjne produkty od dostawców HoReCa” udział wzięli:
- Jarosław Walczyk – Prezes Klubu Szefów Kuchni
- Joanna Ochniak – Przewodnicząca Women in WACS
- Jean Bos – Prezes Euro-Toques Polska
- Krzysztof Szulborski – Prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich
- Jarosław Uściński – Prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierników
*****
Hermesy przyznawane są od 2005 r. i nie są uzależnione od jakichkolwiek opłat i licencji. Z roku na rok wybór tych najlepszych jest coraz trudniejszy. Dlatego Kapitułę plebiscytu w tym względzie wspierają Szefowie Kuchni, którzy otrzymali statuetki Hermesa w poprzednich latach. Hermes Poradnika Restauratora jest więc przede wszystkim wyrazem uznania w branży!
Tegoroczna Kapituła w składzie: Tadeusz Olszański – publicysta tygodnika „Polityka”, krytyk kulinarny, dziennikarz, autor licznych książek; Joanna Ochniak – przewodnicząca Komitetu Kobiet w Światowym Stowarzyszeniu Szefów Kuchni WACS, prezes Fundacji Gastronomia na Obcasach, trener i doradca gastronomiczny; Wiesław Generalczyk – Wydawca „Poradnika Restauratora”; Heidi Handkowska – redaktor naczelna „Poradnika Restauratora” dokonała podsumowania głosów, a tym samym wybrała tych najbardziej przedsiębiorczych w branży HoReCa.
Wkrótce
Zobacz co niebawem będzie odbywać się w Klubie
-
Webinar – “Prawo Pracy 2021”
Managerowie, restauratorzy i ludzie gastro! 9.12.2020 o godzinie 10:00 @Smazymy oraz @Akade ...2020-12-08 -
Konkurs: "V Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej"
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej w tym roku zagości w urokliwym i gościnnym Rz ...2019-03-25 -
NOWY KONKURS! “Smart Cuisine - dania dietetyczne”
Fundacja Klubu Szefów Kuchni organizuje I edycję konkursu “Smart Cuisine - da ...2019-02-07 -
IV Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej zagości po raz drugi w pięknym i gościnnym S ...2018-07-21 -
VII edycja Ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szef&oacu ...2018-06-16 -
Mazury HoReCa 2018
W dniach 17-18 kwietnia 2018 w Centrum Targowo-Konferencyjnym Expo Mazury w Ostr&oa ...2018-04-17