Poznaj naszych członków

Członkowie

Tomasz Milewski

Tomasz Milewski - szczęśliwy człowiek, który w zawodzie odnalazł zamiłowanie i pasję do sztuki kulinarnej. Wykształcenie z zakresu gastronomii i hotelarstwa zdobył w Zespole Szkół Hotelarsko-Gastronomicznych w Gdyni. Pierwsze zawodowe kroki w kuchni stawiał w czterogwiazdkowych hotelach - Hotelu Nadmorskim, a następnie w Hotelu Dom Zdrojowy w Jastarni. Swoimi daniami umilał także czas podróżującym promami Stena Line. Od 2012 roku był zastępcą Szefa Kuchni w Hotelu Zamek Gniew. Stamtąd na początku 2013 roku trafił w samo serce Mazur. 

Do chwili obecnej Tomasz Milewski jest Szefem Kuchni w pięciogwiazdkowym Hotelu Mikołajki. Ten Hotel to nie tylko wyjątkowe położenie na wyspie pośród jeziora Mikołajskiego, to także wyjątkowa kuchnia. Tomasz Milewski łączy wykwintność z tradycją regionu, a wśród dań hotelowej karty główne role odgrywają ryby z mazurskich jezior. Wyjątkowe propozycje dań sprawiają, że goście wracają do hotelu nie tylko ze względu na urokliwe miejsce, ale także ze względu na niesamowite kompozycje kulinarne.  

Warsztat i talent Szefa Kuchni Hotelu Mikołajki został wielokrotnie nagradzany na krajowej i międzynarodowej kulinarnej arenie. Następnie został powołany do Kulinarnej Reprezentacji Polski Juniorów, z którą zdobył dwa brązowe medale w Kulinarnym Pucharze Świata w Luksemburgu. Od 2006 roku jest częścią Kulinarnej Reprezentacji Regionu Pomorskiego. Na Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie w 2008 roku wraz z Pomerania Culinary Team of Poland nagrodzony został brązowym medalem. Wynik ten drużyna poprawiła w 2016 roku, wyjeżdżając z Erfurtu ze srebrnym medalem Olimpiady Kulinarnej. Trzy lata z rzędu (2014, 2015, 2016) nagrodzony trzema Widelcem przewodnika Poland 100 Best Restaurants Awards. Ponadto w 2015 roku został nagrodzony tytułem Szefa Kuchni Jutra 2016 podczas gali Poland 100 Best Restaurants Awards. 

Tomasz Milewski w świecie kulinarnym wychodzi również poza kuchnię. Prowadzi konsultacje i szkolenia technologiczne, przeprowadza szkolenia personelu, zajmuje się doradztwem w zakresie planowania inwestycji, zachwyca gości swoimi pokazami kulinarnymi. Tomasz Milewski był również gospodarzem trzech pierwszych edycji Chef’s Only.

Prywatnie szczęśliwy mąż i przyszły tata. Swój zawód łączy także z miłością do podróży. Zwiedzając najdalsze zakątki świata poszukuje inspiracji i nowych smaków.

Wkrótce
 

Zobacz co niebawem będzie odbywać się w Klubie

wszystkie wydarzenia