Członkowie
Marcin Leszczyński

Marcin Leszczyński w roku 1998 ukończył szkołę zawodową o profilu gastronomicznym na kierunku kucharz, następnie w 2001 roku technikum gastronomiczne ze specjalizacją technik technologii żywienia - żywienie zbiorowe. Doświadczenie zawodowe zdobywał przez ostatnie 16 lat na różnych stanowiskach w hotelach i restauracjach.
Swoją przygodę z gastronomią zaczął w 2003 roku w Wojskowym Domu Wypoczynkowym „Warmia” w Waplewie, gdzie pracował przez 5 lat osiągając stanowisko szefa kuchni.
Kolejne kroki skierował w stronę restauracji hotelowych tj. Hotel HP Park Olsztyn czy Hotel Gniecki w Gdańsku. Przenosząc się na Pomorze, w rejony Trójmiasta postanowił zaczerpnąć nowych inspiracji kulinarnych pracując w tamtejszych restauracjach. Od 2014 roku pracuje w sopockiej restauracji Brasserie D’Or znajdującej się przy hotelu Villa Antonina.
Od maja 2016 roku restauracja funkcjonuje pod nową nazwą Projekt 36, gdzie można skosztować dań autorskiej kuchni Marcina.
Marcin Leszczyński jest mocno zaangażowany w swoją pracę, gdyż gotowanie jest jego pasją. Specjalizuje się w kuchni molekularnej. Brał udział w wielu szkoleniach w Polsce i za granicą, gdzie zdobył nowe doświadczenia i umiejętności. Marcin stawia na ciągły rozwój oraz naukę a swoje zdolności sprawdza na konkursach kulinarnych ogólnopolskich oraz regionalnych.
W 2009 roku brał udział w konkursie Profesjonalista Roku we Wrocławiu, w 2014 pojawił się na międzynarodowym konkursie kulinarnym Trendy Chef oraz próbował swoich sił w ogólnopolskim konkursie Chef’s Faight Poland.
Wkrótce
Zobacz co niebawem będzie odbywać się w Klubie
-
Webinar – “Prawo Pracy 2021”
Managerowie, restauratorzy i ludzie gastro! 9.12.2020 o godzinie 10:00 @Smazymy oraz @Akade ...2020-12-08 -
Konkurs: "V Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej"
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej w tym roku zagości w urokliwym i gościnnym Rz ...2019-03-25 -
NOWY KONKURS! “Smart Cuisine - dania dietetyczne”
Fundacja Klubu Szefów Kuchni organizuje I edycję konkursu “Smart Cuisine - da ...2019-02-07 -
IV Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej zagości po raz drugi w pięknym i gościnnym S ...2018-07-21 -
VII edycja Ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szef&oacu ...2018-06-16 -
Mazury HoReCa 2018
W dniach 17-18 kwietnia 2018 w Centrum Targowo-Konferencyjnym Expo Mazury w Ostr&oa ...2018-04-17