Poznaj naszych członków

Członkowie

Łukasz Konik

Kucharz, „naukowiec”,  miłośnik żużla.  Jedna  z najciekawszych postaci  polskiej  branży kulinarnej swojego pokolenia.  Kreatywny  poszukiwacz niezwykłych  smaków, eksperymentator,  który  pokazuje,  że  polska  kuchnia nie musi być nudna. Promotor zdrowej, polskiej kuchni na świecie. Propaguje zdrowe żywienie w śród dzieci i seniorów. Wzorem  mistrzów  −  Hestona  Blumenthala  czy  Thomasa Kellera – zafascynowany naukowym podejściem do sztuki tworzenia potraw. Urodził  się w Gorzowie Wielkopolskim.  Przygodę  z  gotowaniem  rozpoczął  w  gorzowskim  Technikum  Gastronomicznym.  Jest  absolwentem  Wyższej Szkoły  Hotelarstwa  i Gastronomii w Poznaniu.

Zawodowe doświadczenie zdobywał w najlepszych restauracjach oraz hotelach w kraju i poza jego granicami. W 2009 roku, mając zaledwie 23 lata, został przyjęty do grona elitarnej Fundacji Klubu  Szefów  Kuchni. Jest najmłodszym kucharzem, który dostąpił tego zaszczytu. Wspólnie  ze  swoim  kulinarnym  teamem  prowadzi  warsztaty,  pokazy,  eventy,  podczas  których odkrywa tajniki  kuchni. Na  temat  twórczego  gotowania  często  wypowiada  się  na  łamach  gazet  oraz  w lubianych programach  telewizyjnych. Wielki fan sportów motorowych.  Obecnie zarządza cateringiem dietetycznym jednym z największych w Polsce. Pierwszy w Polsce autor książki kulinarnej: „Gastronomia Molekularna”. Znany widzom telewizyjnej dwójki w programie „Pytanie na śniadanie” oraz MasterChef Junior w TVN.

www.lukaszkonik.pl 
 

Wkrótce
 

Zobacz co niebawem będzie odbywać się w Klubie

wszystkie wydarzenia