Poznaj naszych członków

Członkowie

Łukasz Konik

Kucharz, „naukowiec”, miłośnik żużla. Jedna z najciekawszych postaci polskiej branży kulinarnej swojego pokolenia. Kreatywny poszukiwacz niezwykłych smaków, eksperymentator, który pokazuje, że polska kuchnia nie musi być nudna. Wzorem mistrzów − Ferrana Adrii, Hestona Blumenthala czy Thomasa Kellera – zafascynowany naukowym podejściem do sztuki tworzenia potraw.
Urodził się w Gorzowie Wielkopolskim. Przygodę z gotowaniem rozpoczął w gorzowskim Technikum Gastronomicznym. Jest absolwentem Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu.

Zawodowe doświadczenie zdobywał w najlepszych restauracjach oraz hotelach w kraju i
poza jego granicami.
W 2009 roku, mając
zaledwie 23 lata,
został przyjęty do grona Fundacji. 
Współpracuje z warszawskim Instytutem Chemii i Fizyki Polskiej Akademii Nauk. Wspólnie ze swoim kulinarnym teamem prowadzi warsztaty, pokazy, eventy, podczas których odkrywa tajniki kuchni. Na temat twórczego gotowania często wypowiada się na łamach gazet oraz w lubianych programach telewizyjnych. Wielki fan sportów motorowych. Na co dzień pracuje jako Główny Szef Kuchni Hoteli i Restauracji w Uzdrowisku Konstancin Zdrój. 
Znany widzom telewizyjnej dwójki z programu „Pytanie na śniadanie”. 

www.lukaszkonik.pl 
 

Wkrótce
 

Zobacz co niebawem będzie odbywać się w Klubie

wszystkie wydarzenia