Członkowie
Janusz Pyra

Z wykształcenia inżynier Technologii i Analizy Żywności. Swoją ścieżkę zawodową rozpoczynał w restauracji Myśliwska, gdzie szybko awansował z pomocy kuchennej na młodszego kucharza. Gdy zdobył pierwsze szlify kucharskie wyjechał za granicę po wiedzę i doświadczenie. Na początku był to Bliski Wschód i Placówka Dyplomatyczna w Syrii, następnie dwuletni kontrakt w Niemczech w Augsburgu.
Ponadto odbył wiele szkoleń za granicą m.in. we Włoszech, Francji, gdzie rozwinął swoje umiejętności w kuchniach tych krajów.
Wielokrotnie brał udział w konkursach i prezentacjach ogólnopolskich, które zakończył niejednokrotnie z dużym sukcesem i zdobyciem czołowych miejsc. Poza własnymi osiągnięciami konkursowymi, przygotował i wyszkolił wielu młodych adeptów sztuki kulinarnej, którzy pod jego okiem zostali laureatami prestiżowych konkursów.
Skromny i bardzo ceniony przez kolegów za wiedzę i umiejętności. Juror w wielu konkursach kulinarnych.
Pracował w prywatnej przetwórni mięsa na stanowisku - szef produkcji wędliniarskiej. Był Szefem kuchni w Zamku Krasiczyn, jak również zajmował stanowisko Executive Chef w Grand Hotelu w Rzeszowie. Obecnie pełni funkcję Executive Chef w Zamku Dubiecko. Poza szefowaniem prowadzi również lekcje technologii w Szkole Gastronomicznej w Rzeszowie.
Wkrótce
Zobacz co niebawem będzie odbywać się w Klubie
-
Webinar – “Prawo Pracy 2021”
Managerowie, restauratorzy i ludzie gastro! 9.12.2020 o godzinie 10:00 @Smazymy oraz @Akade ...2020-12-08 -
Konkurs: "V Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej"
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej w tym roku zagości w urokliwym i gościnnym Rz ...2019-03-25 -
NOWY KONKURS! “Smart Cuisine - dania dietetyczne”
Fundacja Klubu Szefów Kuchni organizuje I edycję konkursu “Smart Cuisine - da ...2019-02-07 -
IV Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej zagości po raz drugi w pięknym i gościnnym S ...2018-07-21 -
VII edycja Ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szef&oacu ...2018-06-16 -
Mazury HoReCa 2018
W dniach 17-18 kwietnia 2018 w Centrum Targowo-Konferencyjnym Expo Mazury w Ostr&oa ...2018-04-17