Poznaj naszych członków

Członkowie

Artur Górecki

Nazywam się Artur Górecki, urodziłem się w 1980r. w Nowym Dworze Mazowieckim. Swoją przygodę z gastronomią zacząłem w 1995r. w Zespole Szkół Gastronomicznych w Warszawie na ul. Poznańskiej 6/8. W roku 2000 uzyskałem kwalifikacje do wykonywania zawodu „kucharz” oraz „Technik Technologii Żywienia Zbiorowego”.Pierwszą pracę rozpocząłem w 1999r w kantynie siedziby WARBUD S.A gdzie zostałem rzucony na głęboką wodę dostając stanowisko kucharz. Po półtora roku zdobywania doświadczenia w kuchni polskiej dostałem szansę bycia kucharzem zmianowym w ekskluzywnej i bardzo cenionej na warszawskiej scenie kulinarnej restauracji „Magellan” na ul. Moliera, gdzie przez kolejne półtora roku pod okiem szefa Jana Kuszczuka mogłem zgłębić tajniki kuchni śródziemnomorskiej.

Kolejnym przystankiem w mojej podróży kulinarnej była restauracja „Cafe Maxim przy ul. Słomińskiego „, której właścicielem był Rafał Kalinowski. Była to lekcja pokory i ciężkiej pracy. W 2003 dobyte doświadczenie pozwoliło mi zaryzykować i rozpocząć prowadzenie własnej firmy. Otworzyłem pierwszą kantynę w Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego na wydziale Nauk Historycznych z usług której korzystało ok. pięćset studentów dziennie. Po dwóch latach dostałem propozycję uruchomienia kolejnej na Wydziale Prawa a po kolejnych dwóch trzeci na Wydziale Psychologii łącznie obsługując około trzy tysiące studentów. W roku 2010 rozpocząłem pracę w restauracji „Pod Retmanem” na warszawskim Mariensztacie, gdzie początkowo pełniłem funkcję kucharza, żeby po roku awansować na stanowisko zastępcy szefa kuchni. Po dwóch i pół roku pracy dostałem propozycję objęcia stanowiska szefa kuchni u legendy warszawskiej sceny kulinarnej Mieczysława Jachacego w restauracji „Avangarda” na ul. Czackiego. Była to olbrzymia lekcja, która nauczyła mnie kreatywności, szanowania produktu oraz pracy pod presją czasu. Rok 2014 był dla mnie przełomowy, zmieniłem kierunek kulinarny i rozpocząłem pracę na stanowisku szefa kuchni w niewielkim cateringu dietetycznym będącym właścicielem marki „Zielony Widelec”, po roku dołączyły do nas marki „Zdrowe Gotowe” oraz „NTFY”. Dziś marka NTFY.PL wyparła z rynku dwie pozostałe marki i z bardzo szybkim tempem rozwoju stała się trzecią siłą wśród cateringów dietetycznych w Polsce produkując kilkanaście tysięcy posiłków dziennie wyznaczającą trendy oraz standardy w cateringu dietetycznym a ja wraz z niespełna stu osobową załogą mam przyjemność kierować procesem produkcyjnym oraz zarządzać nowoczesnym obiektem wyposażonym w najnowocześniejszy sprzęt oraz rozwiązania technologiczne.

Wkrótce
 

Zobacz co niebawem będzie odbywać się w Klubie

wszystkie wydarzenia