Poznaj naszych członków

Członkowie

Andrzej Jakomulski

Miłośnik kuchni francuskiej, ceniący jednocześnie międzynarodową kuchnię typu fusion oraz kuchnię staropolską. Bezustannie zachwyca swoją kreatywnością dbając jednocześnie o rozwój swój i swoich współpracowników poprzez prezentacje w licznych konkursach i wydarzeniach kulinarnych. Hołduje najwyższej jakości co widać we wszystkim co robi. Jest pasjonatem produktów lokalnych i organizatorem wielu kolacji degustacyjnych poświęconych ich promowaniu.

Fach zdobywał pod okiem mistrzów kuchni z Austrii, Tajlandii i Stanów Zjednoczonych. Zawodową karierą rozpoczął w Międzyzdrojach, skąd pochodzi, w czterogwiazdkowym Hotelu Amber Baltic. Umiejętności kształcił także w Hotelu Klimczok w Szczyrku. Prawdziwy zwrot w karierze stanowiła współpraca z obiektem Villa Sedan w Sopocie, gdzie objął posadę szefa kuchni i zdobywał coraz to większe rzesze miłośników swojej kuchni.

Był również szefem kuchni Hotelu Łeba w Łebie i Hotelu Royal Baltic w Ustce.

 Aktualnie zachwyca Gości czterogwiazdkowego Hotelu Leda w Kołobrzegu otrzymując od Nich wysokie oceny. Jego autorska karta menu stanowi podstawę sztandarowej oferty obiektu. Restauracja, w której pracuje została włączona w poczet Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego. Restauracja La Maison i jej szef kuchni otrzymała rekomendację Slow Food Polska.

Jest sędzią w wielu prestiżowych konkursach w Polsce, takich jak Kreator Sztuki Kulinarnej Primerba Cup, Potyczki Kujawsko-pomorskie i Kulinarny Puchar Polski 2013. 

Wkrótce
 

Zobacz co niebawem będzie odbywać się w Klubie

wszystkie wydarzenia