Członkowie
Andrzej Jakomulski

Miłośnik kuchni francuskiej, ceniący jednocześnie międzynarodową kuchnię typu fusion oraz kuchnię staropolską. Bezustannie zachwyca swoją kreatywnością dbając jednocześnie o rozwój swój i swoich współpracowników poprzez prezentacje w licznych konkursach i wydarzeniach kulinarnych. Hołduje najwyższej jakości co widać we wszystkim co robi. Jest pasjonatem produktów lokalnych i organizatorem wielu kolacji degustacyjnych poświęconych ich promowaniu.
Fach zdobywał pod okiem mistrzów kuchni z Austrii, Tajlandii i Stanów Zjednoczonych. Zawodową karierą rozpoczął w Międzyzdrojach, skąd pochodzi, w czterogwiazdkowym Hotelu Amber Baltic. Umiejętności kształcił także w Hotelu Klimczok w Szczyrku. Prawdziwy zwrot w karierze stanowiła współpraca z obiektem Villa Sedan w Sopocie, gdzie objął posadę szefa kuchni i zdobywał coraz to większe rzesze miłośników swojej kuchni.
Był również szefem kuchni Hotelu Łeba w Łebie i Hotelu Royal Baltic w Ustce.
Aktualnie zachwyca Gości czterogwiazdkowego Hotelu Leda w Kołobrzegu otrzymując od Nich wysokie oceny. Jego autorska karta menu stanowi podstawę sztandarowej oferty obiektu. Restauracja, w której pracuje została włączona w poczet Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego. Restauracja La Maison i jej szef kuchni otrzymała rekomendację Slow Food Polska.
Jest sędzią w wielu prestiżowych konkursach w Polsce, takich jak Kreator Sztuki Kulinarnej Primerba Cup, Potyczki Kujawsko-pomorskie i Kulinarny Puchar Polski 2013.
Wkrótce
Zobacz co niebawem będzie odbywać się w Klubie
-
Webinar – “Prawo Pracy 2021”
Managerowie, restauratorzy i ludzie gastro! 9.12.2020 o godzinie 10:00 @Smazymy oraz @Akade ...2020-12-08 -
Konkurs: "V Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej"
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej w tym roku zagości w urokliwym i gościnnym Rz ...2019-03-25 -
NOWY KONKURS! “Smart Cuisine - dania dietetyczne”
Fundacja Klubu Szefów Kuchni organizuje I edycję konkursu “Smart Cuisine - da ...2019-02-07 -
IV Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej zagości po raz drugi w pięknym i gościnnym S ...2018-07-21 -
VII edycja Ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szef&oacu ...2018-06-16 -
Mazury HoReCa 2018
W dniach 17-18 kwietnia 2018 w Centrum Targowo-Konferencyjnym Expo Mazury w Ostr&oa ...2018-04-17