Smaki dziczyzny

Smaki dziczyzny

2017-04-22

Po dwuletniej przerwie na arenę kulinarnych wydarzeń powrócił konkurs Artura Świerżewskiego „Smaki Dziczyzny”. Partnerem wydarzenia był Klub Szefów Kuchni.

II edycja odbyła się 22 kwietnia br. podczas Targów Turystyki i Wypoczynku LATO oraz Targów Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia, w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska przy ulicy Marsa 56c w Warszawie.

Celem konkursu jest prezentacja kuchni myśliwskiej przez profesjonalnych, pracujących w zawodzie kucharzy i pokazanie wielu możliwości zastosowania mięsa zwierzyny łownej w kulinariach, jak również propagowanie walorów smakowych i zdrowotnych dziczyzny – jedynego w 100% naturalnego mięsa na rynku nie zawierającego antybiotyków, hormonów wzrostu, sterydów i innych środków konserwujących.
Po dniu pełnym emocji i kulinarnych wrażeń, jury składające się z siedmiu szefów kuchni ogłosiło swój werdykt. Najlepszy z najlepszych okazał się Kamil Skrok reprezentujący łódzką restaurację Filharmonia Smaku, którego danie: jeleń / jabłko/ cebula zdeklasowało rywali. Drugie miejsce zdobył Krzysztof Pawłowski z Best Western Plus Hotel Podklasztorze w Sulejowie, a trzecie miejsce zajął Kamil Badzmierowski z Hotelu Zamek Gniew. Zwycięzcom serdecznie gratulujemy! 

Wkrótce
 

Zobacz co niebawem będzie odbywać się w Klubie

wszystkie wydarzenia