Poland 100 Best Restaurants

20 października 2017 roku w Pałacu Sobańskich odbyła się uroczysta gala Poland 100 Best Restaurants.
Ten piątkowy wieczór należał do członków Klubu Szefów Kuchni, którzy zostali wyróżnieni przez katalog 100 najlepszych restauracji w Polsce.

Zacznijmy od nagrody dla Klubu Szefów Kuchni za najlepszy event kulinarny 2017, czyli Gotuj z Sercem dla WOŚP którą odebrał prezes szef Jarek Walczyk.
Kolejne nagrody odebrali:
Wiesław Bober za Grand Awards 3 Widelce Plus dla Restauracja Wzorcownia by Wiesław Bober Pabianice
Szymon Bracik Grand Award 3 Widelce Plus dla Restauracji Wodna Wieża
Wojciech Harapkiewicz za Krzewienie Sztuki Kulinarnej 2017
Monika Ignaciuk za Kucharz Odkrycie Roku 2017
Andrzej Jakomulski za Kreowanie Polskich Przepisów w nowej odsłonie 2017
Tomasz Jakubiak za Kulinarną Książkę Roku 2017
Iwona Niemczewska Grand Award 3 Widelce dla Z DRUGIEJ STRONY LUSTRA
Tomasz Purol Grand Award 3 Widelce Plus dla Blow Up Hall 5050 Hotel
Dariusz Struciński Grand Award 3 Widelce dla Hotel Anders**** Resort & SPA
Serdeczne gratulacje dla wszystkich nagrodzonych!
Po uroczystym rozdaniu nagród, goście mieli okazję spróbować dań przygotowanych przez szefa kuchni restauracji AMBER ROOM Roberta Skubisza – laureata ubiegłorocznej edycji w kategorii: Szef Kuchni Roku.
***
Nagrody dla restauracji i karczm przyznawane są w trzech grupach: AWARD OF EXCELLENCE – jeden widelec, BEST OF AWARD OF EXCELLENCE – 2 widelce oraz GRAND AWARD – 3 widelce. Najlepsze z najlepszych restauracji zostały sklasyfikowane w grupie GRAND AWARD - 3 widelce plus.
Miejsce restauracji w grupie ustalane jest na zasadzie – 75% oceny konsumentów – ankiety, głosowania, 25% oceny inspektorów.
Wszystkie odwiedzane przez inspektorów restauracje oceniane są za pomocą kwestionariusza składającego się ze stu podpunktów. Punkty przyznawane są za jakość i świeżość produktów, harmonijność menu, walory smakowe serwowanych dań, profesjonalizm i jakość obsługi, komfort i atmosferę pobytu oraz otoczenie i wnętrze restauracji.
Wkrótce
Zobacz co niebawem będzie odbywać się w Klubie
-
Webinar – “Prawo Pracy 2021”
Managerowie, restauratorzy i ludzie gastro! 9.12.2020 o godzinie 10:00 @Smazymy oraz @Akade ...2020-12-08 -
Konkurs: "V Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej"
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej w tym roku zagości w urokliwym i gościnnym Rz ...2019-03-25 -
NOWY KONKURS! “Smart Cuisine - dania dietetyczne”
Fundacja Klubu Szefów Kuchni organizuje I edycję konkursu “Smart Cuisine - da ...2019-02-07 -
IV Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej zagości po raz drugi w pięknym i gościnnym S ...2018-07-21 -
VII edycja Ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szef&oacu ...2018-06-16 -
Mazury HoReCa 2018
W dniach 17-18 kwietnia 2018 w Centrum Targowo-Konferencyjnym Expo Mazury w Ostr&oa ...2018-04-17